Składniki:
4 laski Kiełbasy Białej
7 szt. młodych ziemniaków
4 duże ząbki czosnku
10 cm młodego pora biała część
5 pomidorków koktajlowych
125 g masła
1 łyżeczka chrzanu tartego " Smak "
2 łyżki posiekanych listków świeżego majeranku
1 łyżka posiekanych listków świeżego oregano
4 łyżeczki oleju do polania kiełbas
sól, pieprz do smaku.
Kiełbasę sparzyć, zdjąć skórki, przestudzić.
7 szt. młodych ziemniaków
4 duże ząbki czosnku
10 cm młodego pora biała część
5 pomidorków koktajlowych
125 g masła
1 łyżeczka chrzanu tartego " Smak "
2 łyżki posiekanych listków świeżego majeranku
1 łyżka posiekanych listków świeżego oregano
4 łyżeczki oleju do polania kiełbas
sól, pieprz do smaku.
Kiełbasę sparzyć, zdjąć skórki, przestudzić.
Ziemniaki obrać, umyć i odgotować w osolonej wodzie 15 min, odcedzić, odparować ,przestudzić. Czosnek obrać, pokroić w słupki, por w ćwierć talarki. |
Do pozostałego masła włożyć po łyżce pokrojonych listków majeranku oraz oregano, przyprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. |
Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć nafaszerowane kiełbasy i ziemniaki .Na ziemniakach rozłożyć ćwiartki pomidorów koktajlowych. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C i piec 15-20 min. |
Podawać zaraz po upieczeniu. Danie to przygotowuje się bardzo szybko. Wygląda apetycznie i jest bardzo smaczne.
Poleca: Jadwiga Smolińska - więcej przepisów znajdziesz na: Jadzia gotuje i inspiruje
SMACZNEGO!
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz