04:12

Zupa brokułowa z wkładką

ZUPA  BROKUŁOWA   KIEŁBASĄ   CZOSNKIEM  NIEDŹWIEDZIM



1   brokuł
4   łodygi selera naciowego
1   łyżka masła
1   marchew
  sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi do smaku.
3   laski kiełbasy z czosnkiem niedźwiedzim - Zawistowski



Kiełbasa z Czosnkiem Niedźwiedzim Masarni Władysławowo Zawistowski
- zawartość mięsa wieprzowego
ponad 93%



Warzywa umyć, seler pokroić w mniejsze kawałki, brokuł podzielić na różyczki, kilka różyczek odłożyć, sparzyć je wrzącą wodą by nabrały intensywnego zielonego koloru. Marchew obrać, umyć.
W garnku zagotować około 2 l wody, włożyć  masło, warzywa, laskę kiełbasy pokrojonej w kostkę. 



Gotować do miękkości,  marchew wyjąć wcześniej, by nie była zbyt miękka.  Przyprawić do smaku przyprawami i całość  zmiksować  na krem. Włożyć pokrojone kiełbasy na połowę, marchew pokrojoną w plasterki oraz odłożone wcześniej sparzone  różyczki brokułu. Chwilę gotować do czasu zaparzenia się kiełbasy, ewentualnie doprawić do smaku. Podawać z grzankami lub podsmażonymi plastrami kiszki ziemniaczanej.
Autor - Jadwiga Smolińska





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Gotuj z Zawistowskim! , Blogger