06:07

Szaszłyki z wiejskiej wędzarni


Nasi Klienci wiedzą doskonale, że dwa razy w tygodniu - we wtorki i w czwartki, w Galeriach Wędlin, serwujemy naszą Kiełbasę z Wiejskiej Wędzarni - na ciepło! Wiedzą też, że tak kiełbasa na zimno smakuje równie dobrze. Ale nie każdy wie, jak zaskakująco smaczne są szaszłyki z Kiełbasy WW :)







KLIKNIJ PO PRZEPIS:

SKŁADNIKI:

2   laski Kiełbasy z Wieskiej Wędzarni 
( uzależnione od ilości osób dla których ma być                               przygotowane danie)
 papryka żółta
 cebula czerwona
 łodyga selera naciowego
 wąska cukinia
 łyżki oliwy z oliwek

   zioła toskańskie, patyczki do szaszłyków.








SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Kiełbasę pokroić pod skosem  w grubsze plastry ok 1 1/2 - 2 cm, seler w kawałki, paprykę w większą kostkę, cukinię w plastry, cebulę w ósemki.




Namoczyć w zimnej wodzie patyczki do szaszłyków i kolejno nadziewać poszczególne składniki zaczynając i kończąc kiełbasą. Należy pamiętać aby z każdej strony cukinii znajdowała się cebula. 





Szaszłyki skropić oliwą z oliwek, posypać ziołami toskańskimi, ułożyć w aluminiowej tacce i grillować po 15 min z każdej strony. 




Ja piekłam też w piekarniku nagrzanym do 190 C po 15 min z każdej strony i również były smaczne, a plusem było to, że dymek z grilla nie przygasił zapachu tej wspaniałej wędliny.
Przepisy na grilla poleca  - Jadwiga Smolińska

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © 2016 Gotuj z Zawistowskim! , Blogger