00:47

Kiszka ziemniaczana - zapiekana

ZAPIEKANA  KISZKA  ZIEMNIACZANA


Wielu z Was pierwszy raz kuując kiszkę ziemniaczaną zastanawia się - jak to zjeść:)




Bo to właśnie jeden z tych produktów, który samodzielnie może i nie smakuje rewelacyjnie, jednak jako dodatek, czy też baza do potrawy, sprawi, że będzie to danie idealnie smakowite!

Oto jeden z pomysłów na upichcenie Kiszki Ziemniaczanej - zapiekanie, czy raczej podsmażanie.
Pomysł ten już w zeszłym roku wykorzystywaliśmy do sporządzenia naszej autorskiej 
Sałatki z Kaszanką Białą i Kiszką Ziemniaczaną - przepis znajdziecie tutaj:

Sałatka z Kaszanki Białej i Kiszki Ziemniaczanej Masarnia Władysławowo Zawistowski




A tak zrobicie doskonała bazę do kolejnych potraw z wykorzystaniem naszej Kiszki Ziemniaczanej:



Kiszka Ziemniaczana Masarnia Władysławowo Zawistowski



- kilka lasek Kiszki Ziemniaczanej 

- olej do smażenia - polecamy Olej Kokosowy bezzapachowy




Kiszkę pociąć pod skosem na 2 cm plastry. 
Na patelni rozgrzać olej i smażyć plastry kiszki z dwóch stron na rumiano. 




Podawać gorące jako dodatek do dań mięsnych pieczonych, grillowanych z ulubionym sosem lub warzywną surówką.



Poleca: Jadwiga Smolińska.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Gotuj z Zawistowskim! , Blogger