ZAPIEKANA KISZKA ZIEMNIACZANA
Bo to właśnie jeden z tych produktów, który samodzielnie może i nie smakuje rewelacyjnie, jednak jako dodatek, czy też baza do potrawy, sprawi, że będzie to danie idealnie smakowite!
Oto jeden z pomysłów na upichcenie Kiszki Ziemniaczanej - zapiekanie, czy raczej podsmażanie.
Pomysł ten już w zeszłym roku wykorzystywaliśmy do sporządzenia naszej autorskiej
Sałatki z Kaszanką Białą i Kiszką Ziemniaczaną - przepis znajdziecie tutaj:
![]() |
Sałatka z Kaszanki Białej i Kiszki Ziemniaczanej Masarnia Władysławowo Zawistowski |
A tak zrobicie doskonała bazę do kolejnych potraw z wykorzystaniem naszej Kiszki Ziemniaczanej:
![]() |
Kiszka Ziemniaczana Masarnia Władysławowo Zawistowski |
- kilka lasek Kiszki Ziemniaczanej
- olej do smażenia - polecamy Olej Kokosowy bezzapachowy
Kiszkę pociąć pod skosem na 2 cm plastry.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć
plastry kiszki z dwóch stron na rumiano.
Podawać gorące jako dodatek do dań mięsnych
pieczonych, grillowanych z ulubionym sosem lub warzywną surówką.
Poleca: Jadwiga Smolińska.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz