09:00

Omlet z białą kiełbasą

W tym tygodniu pokazujemy Wam przepisy z udziałem kiełbasy białej.

Często po świętach, zwłaszcza zbyt obfitych, znajdujemy w swoich zamrażalkach taka białą.
Dodatkowo z racji nadchodzącego sezonu grillowego wprowadzamy do oferty kiełbasę białą parzoną - idealna na grilla, ale niestety pogoda za oknem grillom nie sprzyja, więc pozostaje nam gotowanie w domowym zaciszu.

Taka biała parzona, jak ta z Masarni Władysławowo Zawistowski to doskonały dodatek do dań obiadowych, kolacyjnych, a również na śniadanie.

Kiełbasa Biała z Władysławowa wyrabiana jest w sposób tradycyjny, nie zawiera peklosoli ani innych sztucznych barwników i konserwantów, dlatego zwolennicy zdrowego żywienia będą usatysfakcjonowani tym wyborem. W dodatku ma bardzo wysoka zawartość mięsa, bo aż 89%.

Poprzednia propozycja, czyli biała w cebuli i jabłkach, była dość odważnym pomysłem, ale okazuje się, że amatorów tej potrawy nie brakuje.

Tym razem mamy dla Was coś zupełnie nowego.
Przepis autorstwa Kulinarnej Maniusi na omlet z biała kiełbasą.

Omlet z biała kiełbasą


- 2 laski białej kiełbasy parzonej (Masarnia Zawistowski)
- 1 cebula
- 3 jajka
- sól, pieprz
- łyżka oleju

Wykonanie:

Białą kiełbasę kroimy na plasterki i podsmażamy ją na patelni, na łyżce oleju. Dodajemy pokrojoną cebulę i wszystko razem dusimy, przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem.

Jajka wbijamy do miseczki i mieszamy je widelcem. Wlewamy na patelnię masę jajeczną i przykrywamy patelnię pokrywką. Smażymy go na małym ogniu, aby się ładnie ściął ale nie przypalił.

Omlet przekładamy na talerz i dekorujemy rukolą i rzodkiewkami.
więcej ciekawych przepisów autorstwa Marzeny Szkodzińskiej na www.kulinarnamaniusia.pl




SMACZNEGO!


Wędliny Masarni Władysławowo Zawistowski do kupienia w Galeriach Wędlin.
Adresy po kliknięciu w logo poniżej.




1 komentarz:

Copyright © 2016 Gotuj z Zawistowskim! , Blogger