Dziś mamy dla Was propozycję podania kiełbasy białej.
Smak - zaskakujący poprzez nietypowe połączenie cebuli i jabłka.
Przepis bazuje na wyjątkowej białej kiełbasie, bo nie dość, że z dużą zawartością wysokiej jakości mięsa wieprzowego, to jeszcze całkowicie bez E, bo biała ta wyrabiana jest tradycyjną metodą - bez peklosoli.
W ofercie Masarni Władysławowo Zawistowski jest zarówno biała surowa, jak też już gotowa - parzona. Decydując się na drugą wersję tej kiełbasy, danie wykonacie w kilka minut.
Smak - zaskakujący poprzez nietypowe połączenie cebuli i jabłka.
Przepis bazuje na wyjątkowej białej kiełbasie, bo nie dość, że z dużą zawartością wysokiej jakości mięsa wieprzowego, to jeszcze całkowicie bez E, bo biała ta wyrabiana jest tradycyjną metodą - bez peklosoli.
W ofercie Masarni Władysławowo Zawistowski jest zarówno biała surowa, jak też już gotowa - parzona. Decydując się na drugą wersję tej kiełbasy, danie wykonacie w kilka minut.
Kiełbasa Biała parzona z Władysławowa smazona w cebuli i jabłku. |
Składniki:
- 6 lasek kiełbasy białej parzonej Masarni Władysławowo Zawistowski
- 4 cebule
- 1 jabłko
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Kiełbasa Biała z Władysławowa zawartość mięsa wieprzowego: 89% bez peklosoli, bez azotanów, fosforanów, sztucznych barwników i konserwantów |
Wykonanie:
Cebulę kroimy na plasterki i podduszamy na patelni z łyżką oleju. W połowie duszenia dodajemy obrane i pokrojone na kawałki jabłko. Dodajemy sól i pieprz do smaku i dusimy. Cebulę z jabłkiem przekładamy do osobnej miseczki.
Na tej samej patelni podsmażamy białą kiełbasę, należy ją ponakłuwać na całej długości czubkiem ostrego noża lub widelcem. Podsmażamy na małym ogniu, aż kiełbasa się zarumieni .
Na koniec wrzucamy cebulę z jabłkiem, aby się podgrzała i podajemy. Taką wersję możemy również przygotować w piekarniku lub na grillu.
Smacznego! |
Kiełbasę Białą z Władysławowa można kupić w Galeriach Wędlin Zawistowski lub w wybranych sklepach z wędlinami.
Adresy pozostałych sklepów na stronie: http://www.masarniazawistowski.pl/sklepy/
foto: Marzena Szkodzińska autorka bloga www.KulinarnaManiusia.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz