00:59

Koreczki z Kiełbaszanki i Kiszki Ziemniaczanej

W poprzednim poście pokazaliśmy jak podsmażyć naszą Kiszkę Ziemniaczaną, a tutaj możecie znaleźć przepis na małą przekąskę z jej udziałem.






KORECZKI  Z  KIEŁBASZANKI (dla 4 osób):



4  laski Kiełbaszanki 









2  laski  Kiszki Ziemniaczanej 


wykałaczki, olej do posmarowania naczynia.


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Wszystkie kiełbasy pokroić w 2 cm plastry pod skosem.  
Rozłożyć plastry Kiełbaszanki, przykryć plastrami kiszki ziemniaczanej, ponownie ułożyć plastry Kiełbaszanki.  W środki wbić wykałaczki, by plastry wędliny były połączone. 



Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć koreczki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 C i piec 15 - 20 min. 





Podawać na zimno lub gorąco z ulubionym sosem i pieczywem.





Poleca - Jadwiga Smolińska


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Gotuj z Zawistowskim! , Blogger